Vil skape et sosialt treffested for beboerne i blokka si

Esther Mathilde Raustøl liker å gjøre i stand til et velsmakende måltid og gleder seg over alt som lever, både mennesker og blomster.
.

- Jeg ivrer etter å lage en arena der vi som bor i blokka her kan bli bedre kjent. Vil dere være med å hjelpe meg med det, sier Esther Mathilde Raustøl. Hun har samlet noen av sine venner i trivelig formiddagsselskap, med deilige smørbrød og velsmakende kaker i sin koselige blokkleilighet i Hønen Alle 1.
- Tenk om vi kan få kjøpt inn noen møbler som vi kan sette ut i hagen her og invitere til sosialt samvær i sommerhalvåret, sier hun og blir varm i kinnene.

Esther er så lett på foten som en ungdom, og henter kaffe, smørbrød og kaker fra kjøkkenet, samtidig som hun pludrer i vei på sin lune sørlandsdialekt og forteller om sin oppvekst i Kristiansand, der foreldrene drev et meieri, var det som regel mat nok, selv når 8 barnemunner skulle mettes..
Mens praten går livlig rundt bordet, spør hun forsiktig om hun kan få deklamere et dikt som hun lærte som femåring, og straks kom et langt dikt på 14 vers, der hvert ord ble framført presist og med stor innlevelse uten manuskript.

Den 88 år gamle tidligere prostefruen bor nå i ”30-mann blokka” øverst i Hønengaten. Hun minnes med glede den tiden hun og mannen prost Hans Raustøl samlet bygdefolket til forskjellige sammenkomster i den gamle presteboligen i Norderhov.

For fire år siden ble hun enke, da mannen døde etter ca. 4 års sykeleie. Privatboligen i Haugsbygd ble for tung å holde ved like, så den solgte hun for to og et halvt år siden og flyttet inn i “30-mannsblokka”, der hun trives aldeles ypperlig..

-Det er så mange som sitter ensomme rundt om kring, og som vil synes det var gildt om noen kom på besøk, sier hun, og viser fram et brev fra en 91 år gammel dame som ønsker et besøk.

-Jeg er nå relativ gammel, så min tid kan snart være over, men så lenge både hode og beina er intakt, ønsker jeg å kunne samle først og fremst de som bor i blokka og naboer rundt her til sosialt samvær, der vi kan bli bedre kjent med hverandre, sier den ungdommelige Esther Mathilde Raustøl.

Vist 131 ganger. Følges av 1 person.
Annonse

Nye bilder